62-262 Fałkowo
Fałkowo 1
Jadłospis na miesiąc maj 2025
05.05.25 Rosół z kury z makaronem (1,3,9)
06.05.25 Kotlet drobiowy z ziemniakami i surówką (1,3)
07.05.25 Gulasz wieprzowy z kaszą i surówką (1,3,9)
08.05.25 Barszcz czerwony zabielany z makaronem (1,3,7,9)
09.05.25 Paluszki rybne panierowane z ziemniakami puree i surówką
12.05.25 Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9)
16.05.25 Naleśniki z dżemem i z cukrem (1,3,7)
19.05.25 Rosół z kury z makaronem (1,3,9)
20.05.25 Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych z ziemniakami i surówką (1,3)
21.05.25 Spaghetti po bolońsku (1,3,9)
22.05.25 Zupa ogórkowa z koperkiem (1,7,9)
23.05.25 Pierogi z serem (1,3,7)
26.05.25 Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9)
27.05.25 Kotlet drobiowy z ziemniakami i surówką (1,3)
28.05.25 Barszcz czerwony zabielany z makaronem (1,3,7,9)
29.05.25 Penne z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym (1,3,7)
30.05.25 Filet z morszczuka, ziemniaki puree, surówka (1,3,4,7)
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jajka i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne. 8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne. 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.
62-262 Fałkowo
Fałkowo 1